Fälttävlan
25 mars 2015 20:12

SET får ny sponsor

Samtidigt som Fälttävlanskommittén väntade på svar från Svenska Ridsportförbundets tjänstemän om ett pågående sponsoravtal för Swedish Eventing Tour hade förbundet ett annat sponsoravtal på gång.

SET får ny sponsor
I dag har de tävlingsarrangörer som är inblandade i Swedish Eventing Tour fått besked om att det finns en ny sponsor till touren. (Arkivfoto)

Nyheten om att hela fälttävlanskommittén avgår hade knappt hunnit släppas innan de olika delarrangörerna av Swedish Eventing Tour fick ett meddelande från Svenska Ridsportförbundets kansli att en sponsor var hittad och att touren fortsätter. Men nu blir det inte under Fälttävlanskommitténs vingar på samma sätt som tidigare. I stället ska touren på något sätt skötas med förbundets kansli som bas. 

Det var Sara Sjöborg Wiks företag Myrina Invest som hade ett sponsoravtal på gång för Swedish Eventing Tour. Detta hade tagits fram tillsammans med Fälttävlanskommittén. Men det kom aldrig något godkännande av avtalet från Svenska Ridsportförbundet trots flera påtryckningar. Men i dag, dagen efter att avhoppen från fälttävlanskommittén blev offentliga meddelar Svenska Ridsporförbundet att Swedish Eventing Tour är räddat och att en annan huvudsponsor går in.
– Vi har arbetat med den nya sponsorn en tid, säger SvRF:s generalsekreterare Carina Sjöberg.  
Varför fick fälttävlanskommittén inte svar gällande det tidigare sponsoravtalet trots flera mejl till dig angående det?
– Det här är affärsangelägenheter som inte kommer någon tillgodo att de diskuteras i media. Den kommunikationen sker mellan berörda parter. Jag vill att det här ska bli så bra som möjligt för fälttävlans bästa. 

Sara Sjöborg Wik tycker det är tråkigt att hennes företag inte får sponsoravtalet för Swedish Eventing Tour.
– Men det viktigaste är trots allt att Swedish Eventing Tour blir av, säger hon. 

Läs mer om turerna i Fälttävlanskommittén. 

Läs mer om Swedish Eventing Tour. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden