Fälttävlan
26 mars 2015 09:00
Ridsportplus

Så har ryttarna laddat

En fick sitt andra barn för några veckor sedan. Två har kommit igång efter sina skador förra året. Nästa helg kickar den svenska fälttävlanssäsongen igång i skånska Tågarp. Här kommer den första delen av två om hur landslagsryttarna känner inför årsdebuten.

Så har ryttarna laddat
Viktoria Carlerbäck har sex tävlinghästar i gång och siktar på EM i höst. (Arkivbild)

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Viktoria Carlerbäck i utmanartruppen är tillbaka efter sin skada på hälsenan hon fick i somras.
    – Allt känns bara bra även om jag har lite svårt att få tillbaka rörlighet och muskelstyrka. Jag har sex hästar i gång för tävling. De är mellan sex och sexton år och går helt olika tävlingar så det blir mycket tävlande för mig i år, säger 42-åringen som börjarsin säsong i Tågarp.
    – Sedan åker jag till polska Sopot och därefter tävlingarna på Staffans (förbundskapten Lidbeck, reds anm) anläggning.
    Boråsryttaren har legat i hårt under vintern och både hon och hennes guldhäst från SM, Volt af Källstorp, är i fin form.
    – Jag tror aldrig jag har tränat så hårt någon vinter. Och jag fick otrolig inspiration på Carl Hesters clinic. Det är en fantastisk sport – det finns alltid nytt att lära sig hur länge man än har hållt på. 
    – Mitt stora mål i år är EM med Volt.

    Englandsbaserade Anna Hilton har också en plats i utmanartruppen och är i gång efter det armbrott hon fick på VM .
    – Jag känner av plattorna de opererade in ibland, men inte när jag rider, säger 52-åringen som startade säsongen i helgen med en mindre tävling hemma i England.
    – Sedan planerar jag att åka till Irland och rida trestjärnigt i slutet av april och så blir det Bramham dit förbundskaptenen vill ha de EM-aktuella.
    – Min bästa häst Matrix mår jättebra och har gjort det hela tiden efter fallet på VM. Men vi fick mycket att träna på i dressyren på landslagsträningen. Det är framförallt galoppen vi får jobba med. Men det kommer. Det är kul att vara med i landslaget från början i år. Det är ett stort och härligt svenskgäng.

    Mantorpsryttaren Katrin Norling har precis blivit mamma för andra gången, men är redan tillbaka i sadeln.
    – Både jag och mina hästar mår bra. Jag red till dagen före förlossningen och var snabbt tillbaka i sadeln igen efteråt så jag tror inte att jag har tappat så mycket.
    Katrin Norling vill också rida EM.
    – Zarina Cora som tog SM-silver förra året har fortsatt att utvecklas bra och jag hoppas att jag kan rida EM på henne. Jag börjar säsongen med två tävlingar hemma i Mantorp sedan vill jag kunna åka till tävlingar i England och göra ett EM-kval i lång trestjärnig klass.

    Missa inte nästa del med ryttarintervjuer i morgon.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden