Fälttävlan
28 april 2015 16:47

Alexander såld till Belgien

Landslagsryttaren Ludwig Svennerstål säljer sin Alexander nästan exakt ett år efter att ekipaget kom åtta i fyrstjärniga klassikern Badminton. Valackens nya hemland blir Belgien.

Alexander såld till Belgien
Ludwig Svennerstål och Alexander har varit ett ekipage sedan länge, men nu skiljs deras vägar åt. (Arkivbild)

Englandsbaserade Ludwig Svennerstål och Alexander var ett av de svenska ekipage som var tilltänkta för EM och det viktiga OS-kvalet i september. Men nu får Ludwig Svennerstål förlita sig till sina övriga hästar med bland annat rutinerade King Bob. 

Alexander (SWB val f 2003 e New Balance-Herkules uppf Lars Nilsson) har representerat Sverige på unghäst-VM i hoppning tillsammans med Tobias Grönberg och i flera nationstävlingar i fälttävlan tillsammans med Ludwig Svennerstål som på började tävla valacken under unghäståren. Det var meningen att Alexander skulle ha gått VM förra året, men han ströks i samband med veterinärbesiktningen på grund av lättare problem med ett gammalt överben. Han och Ludwig Svennerstål var åtta i Badminton förra året, en insats som starkt bidrog till att ryttaren toppade Ridsports årsrankning i fälttävlan för 2014. Alexander var också reservhäst för Sverige på OS 2012. 

Nu är valacken såld till en belgisk ryttare som planerar att ta honom till OS i Rio nästa år. 
– Beslutet att sälja honom var supersvårt men nödvändigt för att kunna utveckla och fortsätta producera fler hästar av denna kaliber, säger Ludwig Svennerstål i ett pressmeddelande. 

Det är inte första gången Ludwig Svennerstål säljer egenproducerad häst på fyrstjärnig nivå. Så sent som förra året sålda han Shamwari som han har ridit OS och tagit EM-silver i lag tillsammans med. Shamwari tävlas nu med framgång av sin nye ägare, Boyd Martin, USA. 

Se ekipagets framfart i Badminton förra året vid Ludwig Svennerståls webbkamera nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden