Fälttävlan
5 april 2015 18:48
Ridsportplus

Bergs sköna comeback

För knappt ett år sedan bröt hon en kota i ryggen. I dag gjorde Hanna Berg comeback på tävlingsbanan i Tågarp och vann en enstjärnig klass med familjeangelägenheten Quite Survivor.

Bergs sköna comeback
Mamma Anette Berg är uppfödare, Hanna Berg rider och systern Matilda Berg äger Quite Survivor. Söndagens seger i Tågarps CNC* blev en riktig familjeaffär.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Förra året började Kristianstadsryttaren Hanna Berg säsongen på Tågarportens Ryttarförenings tävlingar. Kort därefter bröt hon en kota i ryggen i samband med att hon trillade av en häst i skritt. När det var dags för årets svenska tävlingspremiär i Tågarp var hon tillbaka med besked efter en liten smygstart i Tyskland i höstas och vann den ena enstjärniga klassen tillsammans med familjehästen Quite Survivor (val f 2005 e Quite Easy-Labrador uppf Anette Berg äg Matilda Berg).
    – Han blev lite stark i slutet. Men så kul att vara tillbaka på riktigt, säger Hanna Berg samtidigt som gratulanterna strömmar till. 

    Quite Survivor är uppfödd av mamma Anette Berg och ägs av systern Matilda Berg. Och det märks att han är van att stå i familjens centrum när han klappas om efter sin seger i Tågarp där han tuggade i sig terrängen utan några svårigheter.
    – Nu ska vi åka till Sopot i Polen och starta tvåstjärnigt om ett par veckor. Sedan blir det tävlingarna i Höör, fortsätter Hanna Berg som började tävlingen i Tågarp med att ligga femma efter dressyren och sedan avancera till ledningen via en felfri banhoppning och sätta två nollor i terrängen. 

    Det var 31 ekipage i klassen som hon vann. Ekipagen bjöds på en terräng med frågor på en lagom nivå med några linjer som krävde noggrann planering. Förhålladerna var utmärkta med strålande påsksol och det märktes att både ekipagen och publiken trivdes. 

    Närmast efter Hanna Berg jagade Erika Sjöström efter den blågula rosetten med både Freda och Hakunamatata 9.  Hon var tätt efter men fick nöja sig med andra- och tredjeplatserna. 

    Det var två avdelningar av den enstjärniga klassen och den andra avdelningen vanns av Therese Viklund och Diabolique (sto f 2008 e Hoftanz-Dream of Heidelberg uppf Wolfgang Scmitz äg Lena Nyström) före hemmaekipaget Anna Nilsson/Alice. Denna avdelning hade 28 startande ekipage. 

    Ponnyerna var också välkomna till den regionala tävlingen. Deras högsta klass var en CNCP1* med tolv startande. Inget svenskt ekipage tog sig upp till placering. 

    Läs om Hanna Bergs skada förra året.

    Resultat

    Text och foto: Annelie Frank

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden