Fälttävlan
26 april 2015 14:13

Reality trea i Italien

Sara Algotsson Osholt och Reality slutade trea i helgens CCI*** i Italien. Därmed är ekipaget kvalat till EM. Detsamma gäller Linda Algotsson som slutade femma i klassen med Fairnando.

Reality trea i Italien
Sara Algotsson Ostholt och Reality är på väg mot EM.

Det blev ett nedslag och lite tidsfel i söndagens avslutande banhoppning för Reality (HANN sto f 2005 e Rabino-Prince Thatch xx uppf Hans Bruening äg Sara Algotsson Ostholt och Sara Sjöborg Wik). Det gjorde att ekipaget tappade en placering från den andra plats det hade efter lördagens terräng. 

Så himla gött!!! Jag och Bigsy (Reality 39) har kvalat till EM i Blair Castle, Skottland, 10-13 september i år. Vi fick två tidsfel och fyra fel på hinder och slutade till slut på en 3:e plats.

Jag är så glad över utvecklingen i denna fantastiska häst och jag fick ett kvitto på att upplägget inför säsongen har varit rätt. Bigsy har verkligen vuxit till sig. Hon har aldrig gjort en så fin dressyr som här. I terrängen visade hon att hon nu är en reglerbar häst som även kan korta ihop sig i flera svåra hinderkombinationer med korta distanser i terrängen. Hon visade också fin form då hon klarade det hårda underlaget. Hon hade kvar styrkan till tredje dagen och det sista momentet banhoppningen. Hopptränaren Maria Gretzer anser att Bigsy aldrig har sett så fin ut på tävling som den här gången. Tiden var snävt beräknad, endast ett ekipage utan tidsfel och jag tog kanske en förhållning för mycket som orsakade ett nedslag på hinder och fyra fel och två tidsfel.

Det var en svår och utslagsgivande banhoppning i italienska Montelibretti. Linda Algotsson fick åtta fel på hinder och en del fel för tid med Fairnando men lyckades ändå sluta på femteklass i den 24 ekipage stora klassen. Det innebär att de båda systrarna nu har varsitt godkänt kval till EM i September. 

I tävlingens CCI** blev Linda Algotsson sexa med Lucky Luciano i den knappt 30 ekipage stora klassen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden