Fälttävlan
6 maj 2015 07:00

Proffsen startklara i Badminton

I morgon går startskottet för årets upplaga av prestigefyllda Badminton. Sveriges Dag Albert och runt 80 andra ryttare står redo att ge sig i kast med utmaningen.

Proffsen startklara i Badminton
Tysklands Ingrid Klimke och Horseware Hale Bob är ett av toppekipagen i årets Badminton.

Ett stjärnspäckat gäng fälttävlansryttare ligger i startgroparna inför den fyrstjärniga brittiska stortävlingen Badminton som drar igång i morgon. I dag står veterinärbesiktning på programmet och därefter följer två dagar dressyr innan ekipagen ger sig ut i terrängen på lördag.

Som Ridsport tidigare har rapporterat representeras Sverige av Dag Albert med OS- och VM-hästen Tubber Rebel (val f -00, e Rich Rebel). Dag har fullföljt fyra Badminton tidigare.

– Det var ett tag sedan. Jag ser fram emot att få rida i år, sa han i en intervju med Ridsport i mars.

I den tunga startlistan finns bland andra australienska titelförsvararen Sam Griffiths, 2013 års vinnare Jock Paget från Nya Zeeland och trefaldiga brittiska vinnaren Pippa Funnell som alla har dubbla hästar med sig till Badminton. Till start kommer också tyskarna Michael Jung och Ingrid Klimke som ligger etta respektive tvåa i serien FEI Classics, där Badminton ingår som omgång fyra.

Arrangörens hemsida

 Följ banan i en animerad version:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden