Tamarillo har gått bort

Fälttävlan  William Fox-Pitts mästerskapspartner Tamarillo har lämnat jordelivet. Ekipaget var under flera år en kugge i brittiska landslaget och tog en rad medaljer tillsammans.

William Fox-Pitts fälttävlansstjärna Tamarillo  (valack f -92, e Tarnik-Master Spiritus) har tagits bort på grund av ålderdom. Angloaraben kom till William Fox-Pitt som sjuåring och 2002 blev de en del av det brittiska landslaget. Bland framgångarna finns två andraplatser och en seger i prestigefyllda Badminton, lagbrons och lagsilver på VM, OS-silver i lag, samt ett individuellt silver och lagguld på EM. 

– Han hade en otrolig närvaro. Han var en på miljonen och jag är väldigt lycklig att ha haft honom som partner under så många år, säger ryttaren till Eventingnation.

Under de framgångsrika åren fanns Williams huvudhästskötare Jackie Potts ständigt tätt intill stjärnhästen och hon tog även hand om honom under hans mer stillsamma pensionärstillvaro på paret Guinness Biddesden stuteri i England. För två år sedan föddes även en mycket uppmärksammad klon, Tomatillo, som precis som sin föregångare ägs av Finn och Mary Guinness från den kända brittiska bryggerifamiljen.

Läs mer:

Tamarillo har klonats