Fälttävlan
27 augusti 2015 09:40

Två svenskar till Burghley

När anrika Burghley drar igång sin fyrstjärniga tävling den 3 september finns två svenskar med i startfältet - Dag Albert och debutanten Ellen Svennerstål.

Två svenskar till Burghley
Ellen Svennerstål debuterar fyrstjärnigt i Burghley. Lotta Gyllensten

Dag Albert rider sin mästerskapspartner Tubber Rebel, som hunnit bli 15 år nu. Ellen Svennerstål, 23, gör debut på fyrstjärnig nivå, tillsammans med 17-årige Southway. Valacken har tidigare startat fyrstjärningt i Badminton med sin gamla ägare.

Tävlingen lockar världens bästa fälttävlansryttare och svenskarna har sällskap av bland andra William Fox-Pitt, Oliver Townend, Pippa Funnell, Michael Jung och Mark Todd. Det blir dock ingen fjärde seger – i rad – för Nya Zeelands Andrew Nicholson. Han var anmäld med tre hästar men har tvingats stryka sig då han skadade nacken i ett fall i den trestjärniga terrängen i Gatcombe för drygt två veckor sedan. 

Dressyren rids på torsdag och fredag, på lördagen den 5 september är det dags för en av världens tuffaste terrängbanor, och på söndagen avslutas tävlingen med banhoppning. 

Burghley Horse Trials

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden