Fälttävlan
18 januari 2016 11:15

Ingen fälttävlan på Ribersborg

En 15-årig era tar slut när Malmö stad har beslutat att inte ordna någon internationell fälttävlan på Ribersborg i sommar.

Ingen fälttävlan på Ribersborg
Sara Algotsson Ostholt och Reality är bara ett av många internationella toppekipage som har tävlat på Malmöstranden Ribersborg genom åren. (Arkivbild)

– Vi tar en paus och gör en utvärdering för att se hur det blir i framtiden, säger Erland Weerasinghe, enhetschef på Arrangemangsenheten, Malmö stad. 
– Vi ska se över framtiden för hela Ribersborg, vad som ska hända där.

Malmö stad har varit arrangör för de internationella tävlingarna med bland annat ponny-EM och senior-EM på stranden Ribersborg de senaste åren. Men efter tävlingarna 2015 blev det ett trist ekonomiskt efterspel. Malmö stad köpte in själva arrangerandet av tävlingen av ett eventbolag med Pelle Magnusson i spetsen. Men i efterhand visade det sig att många av dem som levererade varor och tjänster till tävlingarna inte har fått betalt. 

Någon form av tävlingar ska hållas på stranden i sommar, men inte fälttävlan. Ribersborg har på senare år börjat etablera sig som en tävlingsplats för internationell fälttävlan och har haft olika arrangörer under årens lopp. Förutom de EM som Malmö stad har ordnat har det bland annat handlat om världscupfinaler och Nations cup.
– Vi har inte stängt dörren för fälttävlan på Ribersborg helt och hållet, och öppnar gärna dörren för andra arrangörer, säger Erland Weerasinghe.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden