Fälttävlan
29 oktober 2016 13:25

Fredrik Bergendorff ny kapten i fälttävlan

Svensk fälttävlans nye förbundskapten är Englandsbaserade Fredrik Bergendorff. Han börjar sitt nya jobb den 1 november.

Fredrik Bergendorff ny kapten i fälttävlan
Fredrik Bergendorff tränar en av deltagarna i den engelska dokusåpan Only Fools on Horses (arkivbild)

Svenska Ridsportförbundet berättar att Fredrik Bergendorff, 48, utsetts till ny förbundskapten för svensk fälttävlan. Fredrik är baserad i Farnborough utanför London och har själv tävlat fälttävlan på högsta internationella nivå – bland annat deltog han i det svenska guld-laget vid EM 1993.
– Ett väldigt spännande uppdrag som jag verkligen ser fram emot. Som verksam utanför Sverige tror jag att jag kan ta mig an tjänsten med nya ögon. Med min egen tävlingserfarenhet i bagaget har jag också en bra förståelse för hur det är att vara tävlingsryttare i en högpresterande omgivning, säger Bergendorff i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet.

Fredrik är en flitigt anlitad tränare av privata ryttare och det brittiska ridsportförbundet inom banhoppning, och var även med som ledare under OS i Rio för ryttare i det brittiska talangprogrammet.

Svenska Ridsportbörbundets ordförande Ulf Brömster är nöjd över att de hittat en person med bred erfarenhet i sporten och som har en god insikt i andra länders system och satsningar.
– Det är en bra grund för fortsatt utveckling av svensk fälttävlan, säger Brömster i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden