Fälttävlan
17 oktober 2016 08:24

Hemmaryttare snodde segern från Jung

”Oslagbara Jung” blir någon enstaka gång faktiskt slagen. I somras var det Ludwig Svennerstål som vann över honom i trestjärniga Strzegom och nu var det 29-åriga fransosen Maxime Livo som slutligen segrade i fyrstjärniga Pau.

Hemmaryttare snodde segern från Jung
Maxime Livio tog karriärens första fyrstjärniga seger. Tony Parkes

Les 4 Etoiles de Pau i Frankrike är den näst sista av årets blott sex fyrstjärniga tävlingar och även den första deltävlingen i serien FEI Classics som sträcker sig från nu till september 2017.

Tyska världsrankingettan Michael Jung som bara vinner och vinner, inklusive de senaste två olympiska spelen, såg ut att återigen gå mot seger. Han ledde med Fischer Rocana FST när bara banhoppningen återstod, men två nedslag där satte stopp för en ännu en fyrstjärnig seger. Hemmaryttare Maxime Livo med Qalao des Mers hade däremot avslutat med en felfri banhoppning och landat på dressyrstraffet 45,3 som därmed blev dagens guldsiffra. 29-åringen tog sin första fyrstjärniga seger som snyggt följde upp  två tidigare andraplatser på samma nivå.

För Jung blev det en tredjeplats med Rocana, men även en andraplats med Fischer Takinou.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden