Fälttävlan
16 oktober 2016 19:03

Malin och Allan lyckades i Strezegom

I helgen har det varit internationella tävlingar i fälttävlan i polska Strzegom. Flera svenskar fanns på plats och speciellt Malin Josefsson imponerade genom en tredjeplacering med Allan V i trestjärnig klass.

Malin Josefsson på Allan V tog en fin placering i Strzegom. Foto: Roland Thunholm (arkivbild)

I CIC3* blev Therese Viklund bästa svensk med Diabolique. Ekipaget som debuterade i trestjärnigt fick totalt 77,6 straff och avslutade klassen med att vara felfria på hinder i terrängen. Klassen vanns av italienska Vittoria Panizzon på Merlots Magic med totalt 50,2 straff.

Riktigt bra i den långa trestjärniga klassen CCI3* gick det för Malin Josefsson på familjens egna uppfödning Allan V (SWB, val, f-07 e Lucky Point HE-Irco Mena, uppf Miki & Per Josefsson). Det här var Malins tredje start i trestjärnig fälttävlan och placeringen menar Malin är det absolut största som hänt både för henne och Allan.
– Det var väldigt roligt och han har varit superfin under hela tävlingen, berättar Malin för Ridsport.
Det långsiktiga målet för ekipaget är att ta sig till OS 2020 och inför nästa år hoppas Malin att de kommer upp på den trestjärniga nivån lite tidigare.
– Det känns bra att vara på den här nivån och Allan har mognat mycket under det här året, fortsätter Malin.

Ekipaget var jämnt under hela tävlingen och avslutade med en felfri banhoppning – men själv kände sig Malin mest nöjd med terrängen där hon tyckte Allan gick jättefint. Totalt blev det 49,8 straff för Malin, som nu ska ta det lite lugnt under resten av året.
– Vi skall starta i några dressyrklasser i höst och sedan blir det vintervila, säger Malin, som menar att hon själv behöver öva lite mer på dressyrprogrammen även om Allan känns väldigt fin i just de momenten.

Näst bästa svensk i klassen blev Hanna Berg på Quite Survivor med 67 straff. Klassen vanns av tyska Julia Krajewski på Chipmunk FRH med totalt 45,6 straff.