Fälttävlan
23 oktober 2016 14:19

Svenskägd häst vann UVM

Sara Sjöborg Wiks 6-åring Fire Fly vann unghäst-VM i Frankrike på söndagen, riden av Australiens Christopher Burton. "Det känns fantastiskt," säger Sara Sjöborg Wik. Sara Algotsson Ostholt och Coughar blev bästa svenska ekipage.

Svenskägd häst vann UVM
En vinnande trio - Sara Sjöborg Wik och Christopher Burton tillsammans med hästen Fire Fly.

Fire Fly (KWPN val e Zavall VDL-Corland) och Christopher Burton har varit med bra redan från början under mästerskapet. De låg fyra efter dressyren och höll i samma placering efter en felfri terräng på lördagen.

På söndagen blev det ytterligare en nolla i protokollet och ekipaget slutade på sitt dressyrstraff 44,2. Det räckte hela vägen till VM-guld. 
– Det har varit en resa med ett steg i taget med denna häst, säger en strålande glad Sara Sjöborg Wik som köpte Fire Fly på auktion i samband med stortävlingarna i Boekelo förra året och äger valacken genom sitt företag SHE Eventing. 
– Jag är så glad för denna häst som bara blir bättre, starkare och mer samarbetsvillig för varje vecka. Det har inte varit en lätt resa, det var först i somras som det verkligen lossnade. 

Dottern baserad hos Burton
Hennes dotter Hedvig Wik är baserad hos Burton i Storbritannien och tanken är att Fire Fly ska vara kvar hos Burton.
– Alla hästar i SHE Eventing är till salu. Men fram tills rätt köpare kommer fortsätter vi att jobba med hästarna och nu ska vi göra upp en plan för nästa år, säger Sara Sjöborg Wik som beskriver sin häst som en individ med fantastiska rörelser, en galopp ”to die for” och bra hoppförmåga. 
Hur ska ni fira det här?
– Det blir nog lite champagne på eftermiddagen. Och för Fire Fly blir det en lång vila. 

Felix Vogg och Mathurin V/D Vogelzang, Schweiz, tog silver medan Storbritanniens Izzy Taylor red hem bronset med Jockey Club Fleurelle.

Algotsson Ostholt bästa svensk
SHE Eventing hade också Maybach, riden av Hedvig Wik, med på mästerskapet. De slutade 22:a. Bästa svenska ekipage blev Sara Algotsson Ostholt och Coughar med en 19:e plats efter en felfri hoppning. William Nilsson Fryer fick 11 straff i hoppningen och tappade till 27:e plats. 

I 7-åringarnas mästerskap fanns inga svenska deltagare. Tysklands Ingrid Klimke vann med Weisse Duene, silvret gick till Storbritanniens Pippa Funnell och Billy Walk On medan Nya Zeelands Jonelle Price tog brons med Cooley Showtime. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden