Fälttävlan
7 december 2016 16:20

Algotsson utanför landslaget – Bergendorff hoppas det ändras

Sveriges mest meriterade fälttävlansryttare Linda Algotsson fanns inte med på listan när förbundskapten presenterade sitt nya landslag. ”Anledningen till att hon inte är där nu är att jag måste förstå mer hur hon tycker och tänker, och att hon verkligen vill vara med” säger Fredrik Bergendorff.

Algotsson utanför landslaget – Bergendorff hoppas det ändras
Linda Algotsson är just nu inte med i förbundskaptenens lag.

Dagens nya landslag bjöd på en hel del nyheter. Förutom att det just nu är en A-trupp med bara två ryttare häpnade säkerligen många över att Linda Algotsson med bland annat fem OS och nio EM på meritlistan inte finns med ens i B-truppen.

Fredrik Bergendorff konstaterar att han förstår att många reagerar på att Linda Algotsson inte längre är med i landslaget.
– Först och främst är Linda en fantastisk ryttare och jag hoppas verkligen att hon kommer tillbaka till laget. Anledningen till att hon inte är där nu är att jag måste förstå mer hur hon tycker och tänker, och att hon verkligen vill vara med, säger Fredrik Bergendorff och nämner bland annat artikeln där Algotsson uttalade sig kritiskt mot förra förbundskaptenen Staffan Lidbeck (läs om det här).

Ska inte ryttarna få säga vad de tycker?
– Jag tycker att det är väldigt viktigt att man säger vad man tycker, men på samma gång finns det olika sätt att göra det. Det gäller att ta hand om laget och om svensk fälttävlan.

Men uttalandena ligger henne alltså till last just nu?
– Det ligger henne lite till last på det viset som det hände och vi vill gärna förstå mer hur hon tyckte och tänkte. Från min sida är det viktigt att ett lag fungerar så bra som möjligt och jag vill att vi i laget tar så väl hand om varandra som vi kan göra, säger Fredrik Bergendorff.

Har du och Linda Algotsson haft kontakt?
– Inte så mycket som jag har velat och det är väl därför vi är här nu. Jag har pratat med henne på telefon fyra–fem gånger och då mer om andra saker. Just landslaget är det inte färdigpratat om och det är därför det är som det är för tillfället.

Visste Linda om att hon inte skulle vara med i landslaget när det presenterades?
– Det blev en liten nyhet för henne att det var så definitivt. Jag försökte få tag på Linda i morse och hon ska ringa tillbaka senare idag.

Så ni fortsätter att kommunicera om saken?
– Ja, absolut. Det är viktigt att fråga Linda hur hon känner och vad hon vill framöver. Dörren är öppen för henne och det hänger mycket på vad hon vill. Det finns ju de som rider fälttävlan med framgång utan att vara med i ett landslag, men jag hoppas att Linda ser en framtid med landslaget. Vi behöver som sagt prata mer och det ser egentligen värre ut än vad det är, säger Fredrik apropå landslagslistan.

Skulle vi alltså kunna få se Linda i B-truppen snart?
– Det skulle lika gärna kunna bli A-truppen, det beror bland annat på vad som passar med hennes hästar. Vi får se vad som händer.

Ridsport har sökt Linda Algotsson som i ett sms meddelar att hon inte vet något om bakgrunden till uttagningen av landslaget och att hon ska reda ut det.

Madeleine von Koch/Annelie Frank

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden