Fälttävlan
10 december 2016 06:00

Silver-Wega ska få föl

OS-medaljören Wega ska bli mamma till två (!) föl nästa år om allt går som planerat. Dessutom har Sara Algotsson Ostholt börjat rida igång stoet som egentligen har gått i pension på grund av en skada.

Silver-Wega ska få föl
En bild som är svår att tröttna på - Sara Algotsson Ostholt och Wega i OS-terrängen den där magiska dagen i London 2012. Roland Thunholm

– Det är en fröjd att rida henne varje dag, säger Sara Algotsson om familjeuppfödningen Wega (SWB sto f 2001 e Irco Mena-Labrador uppf/äg Margareta Algotsson).

Det var i maj som beskedet om att silverhästen från OS i London hade ett läckage i en kotsenskida. Sara Algotsson Ostholt gick ut med nyheten att stoet hade tävlat färdigt och skulle starta en ny karriär i avelsboxen. 

Nu bär två ston på befruktade ägg från Wega.
– De kommer att föla sent på säsongen. Det tog några försök innan embryotransfern fungerade, säger Sara Algotsson Ostholt.

De båda planerade fölen har Chacco’s Crack (f 2012 e Chacco´s Son-Landos uppf Marten Schuldt äg Frank Ostholt) som pappa. De båda surrogatmammorna är två 3-åringar som nu går hemma hos paret Sara Algotsson Ostholt och Frank Ostholt i tyska Warendorf. Chacco’s Crack tränas för en karriär som tävlingshäst. 
– Eftersom han är hos oss blir det väl fälttävlan, men han hoppar så bra att han kan absolut bli hopphäst också, säger Sara Algotsson Ostholt. 

Wega har också läkt sin skada bra. Så här sa veterinären Charlie Lindberg om den i våras. Sara Algotsson Ostholt har ridit i gång stoet.
– Hon är rund om magen och lurvig och långhårig. Hon tog sin första språng häromdagen över några små hinder och tyckte det var jättekul, säger Sara Algotsson Ostholt som njuter av att rida Wega.
– Sedan får vi se vad det blir av det. Härifrån till att tävla mästerskap igen är ett stort steg. Men hon kanske kan göra någonting, tävlas i lägre klasser eller något. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden