Fälttävlan
1 maj 2016 17:40

Sopot-segern till Anna Nilsson

Anna Nilsson och hennes Candy Girl tog sin första internationella trestjärniga seger idag. Dessutom blev det mer svenskt genom Linda Algotsson och Farinet som tog bronsplatsen, samtidigt som syster Sara Algotsson Ostholt vann tvåstjärnigt i Münster.

Sopot-segern till Anna Nilsson
Anna Nilsson och Candy Girl slog till med seger i högsta klassen.

Förr bara ett par veckor sedan strök sig Anna Nilsson från den trestjärniga terrängen i Arville när banan inte höll efter ihärdigt regn. Idag gick däremot allt vägen för Anna och Candy Girl (sto, f 2005, e Contendro I-Argentinus) när tävlingen i Sopot skulle avgöras. De till att hamna högst upp på prispallen när de galopperade i mål som vinnare i CIC***  på 43 straff jämt i klassen som hade runt 30 fullföljande ekipage.
Hon var jättefin i alla tre momenten och har inte satt en hov fel under hela tävlingen, säger Anna om Candy Girl och berättar vidare om terrängen som de klarade galant:
– Den var rejäl men hade inte så många tekniska svårigheter.

Redan igår låg Anna i ledning efter dressyr och banhoppning på 41,8. Dagens 1,2 straff för tiden efter en i övrigt fläckfri runda i terrängen säkrade det svenska ekipagets första internationella seger på nivån. Premiären ägde rum i just Sopot i augusti och då kom de trea.

Anna fick sällskap på pallen av sin för jämnan stabila landslagskollega Linda Algotsson med Fairnet. Åtta straff för terrängtiden lades till hennes tidigare 44,9 och totalt 52,9 betydde tredjeplatsen.

I tyska Münster var det tvåstjärnigt som gällde och där var det Wega (sto, f 2001, e Irco Mena-Labrador, uppf/äg Margareta Algotsson) som visade hon är på topp tillsammans med Sara Algotsson Ostholt. De tog en segern med en marginal på drygt fem straff när de vann på 42,4. Grunden lades med en vinnande dressyr på 34,8 straff som följdes upp av felfri banhoppning och felfritt på hinder i terrängen.

I CIC** i Sopot kom Anna Freskgård trea med Box Quite på 45,8 straff. Erika Sjöström med Hakunamatata 9 kom femma på 49,7. 

Resultat Sopot
Resultat Münster

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden