Fälttävlan
30 maj 2016 17:43

Tyskland vann Nations Cup

Tyskland visade klassen och vann när årets tredje omgång av Nations Cup reds i brittiska Houghton Hall i helgen. Frankrike leder dock serien.

Tyskland vann Nations Cup
Tysklands vinnande lag med Peter Thomsen, Josefa Sommer, Bettina Hoy och Josephine Schnauffer med sin coach Christopher Bartle. Trevor Holt / Kingfisher Media Services

Tyskland tog ledningen efter dressyren, halkade ned ett snäpp efter hoppningen men kom igen och vann totalt efter den avslutande terrängen. Det vinnande laget bestod av Tysklands vinnande lag med Peter Thomsen, Josefa Sommer, Bettina Hoy och Josephine Schnauffer. 
– Vi har en jättebra laganda som vi arbetar på att behålla. Ryttarna respekterar varandras åsikter eftersom de alla vill bli ännu bättre, var tyske coachen Christopher Bartles förklaring till framgångarna. 

Tyskland ligger nu tvåa i serien med 225 poäng. Frankrike leder med 250 poäng. Sverige har haft lag en gång och ligger delad sjua med 60 poäng. 

Nästa omgång av serien, som går på trestjärnig nivå, rids i polska Strzegom 24-26 juni. Där är det möjligt att Sverige har ett lag med. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden