Fälttävlan
26 juni 2016 18:38
Ridsportplus

Dramatik i Strzegoms svenskläger

Niklas Lindbäck blev uttorkad och Johan Lundins Johnny Cash tappade med stor sannolikhet sina OS-chanser efter att ha fått ledas kraftigt haltande av banan. Det var inte bara Ludwig Svennerståls seger som gjorde svenskarnas helg i polska Strzegom händelserik.

Dramatik i Strzegoms svenskläger
Johan Lundin och Johnny Cash i lördagens terräng innan valacken trampade snett mellan två hinder och blev halt. EventingPhoto

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Inför lördagens terräng låg det svenska laget i Nations Cup tvåa. Men sedan ändrades allt. Eller rättare sagt så förändrades förutsättningarna redan på fredagen då Niklas Lindbäck blev kraftigt uttorkad och fick tas omhand av ambulanspersonalen på plats. 
    – Han togs in i ambulansen och fick flera liter dropp, säger förbundskapten Staffan Lidbeck som var på plats på de polska tävlingarna. 

    Niklas Lindbäcks allmäntillstånd var påverkat även dagen efter och därför togs beslutet att stryka honom med hans ena häst, Cendrillon. Han utgick sedan på egen begäran efter att ha fått två utspringningar med Focus Filiocus. 

    Även Linda Algotsson strök sin OS-aktuella Fairnet som ingick i det svenska laget. 
    – Han var lite svullen i ett ben och vi ville inte ta några risker. Lindas egen veterinär ska titta på honom när hon kommer hem, säger landslagsveterinären Lisa Lidbeck som också fick ägna mycket tid åt att ta hand om Johan Lundins Johnny Cash. 
    Valacken trampade snett vid en vägövergång mellan två hinder i terrängen och blev ordentligt halt på vänster fram i samband med detta. Han leddes från banan.
    – Vi kylde honom och tog hand om honom. Inget är brutet eller så, men hans egen veterinär ska titta på honom vid hemkomst. Och han var ohalt i skritt i dag när han leddes på trailern, säger Lisa Lidbeck. 

    Skadan gör dock att Johan Lundins chanser att komma med till OS i Rio om en dryg månad måste betraktas som mycket små. 

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden