Fälttävlan
25 juli 2016 15:32

Flera gula kort till svenskar

Under årets internationella tävlingar i Sverige har flera ryttare fått varningar i form av gult kort av Internationella Ridsportförbundet, FEI. Varningarna handlar om farlig ridning.

Flera gula kort till svenskar
Så här ser det ut - kortet ingen ryttare vill ha - FEI:s gula kort- Annelie Frank

Eketorps internationella meeting i maj fick två svenska ryttare gult kort. Båda varningarna gällde farlig ridning – att de hade fortsatt att rida terrängen efter att ha fått tre vägringar/utbrytningar. Båda varningarna kom i den enstjärniga klassen. 

Strömsholms internationella tävlingar i början av juni fick en svensk ryttare gult kort i den tvåstjärniga klassen och en utländsk gäst fick gult kort i den enstjärniga klassen. Svensken varnades för att hen red för fort i terrängen, medan den utländska gästen fick sin varning efter att ha fortsatt terrängen efter tre vägringar/utbrytningar. 

Även på Flyinges tävlingar nyligen delades en varning ut i den tvåstjärniga klassen. Samma svenska ryttare som på Strömsholm fick nu en muntlig varning som återigen gällde farlig ridning som vid detta tillfälle beskrevs som ”ridning utom kontroll” i terrängen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden