Fälttävlan
25 september 2016 16:45

Tuff terräng för laget – Malin bästa svensk

Det svenska fälttävlanslaget inledde på bästa sätt, men i terrängen gick det sämre. Laget landade på sista plats i Nations Cup.

Tuff terräng för laget – Malin bästa svensk
Malin Josefsson blev sexa indivduellt med Allan V. Här sitter hon på Allans lillebror Agaton V.

Det svenska laget i den åttonde omgången av Nations Cup i fälttävlan låg i ledning inför den avgörande terrängen. Bara två av de svenska lagekipagen kom dock i mål och därmed försvann dessvärre lagets chanser.

Bästa lagekipage var Hanna Berg med Quite Survivor som gjorde en terräng som var felfri på hinder och med 19,20 tidsstraff. Med totalt 68,7 straff slutade de på placering 13.

Bästa svensk individuellt var Malin Josefsson som med Allan V har legat bra till hela tävlingen. På 57,4 straff efter 10,4 straff för tiden i terrängen blev det en sjätteplats CICO3*-klassen.

Lördag
Det svenska laget i Nations Cups åttonde omgång i CICO3*  Waregem toppar inför söndagens terräng. Med 155,8 straff är de fyra närmsta konkurrenterna mindre än en utbrytning bort och det lär bli en spännande kamp i morgon.

Malin Josefsson med Allan V rider inte i laget och ligger tvåa individuellt efter en tvåstegs-klättring tack vare en av få hoppnollor. I det svenska laget ligger Hanna Berg/Quite Survivor bäst till individuellt på femte plats efter 49,5+0 straff. Just efter Hanna  ligger Anna Freskgård/Box Qutie på plats sex med 50,0+0 straff.


Anna Freskgård och Box Qutie levererade felfritt för  det svenska laget. Foto: Privat

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden