Fälttävlan
9 januari 2017 10:30

Avkomma till WC-vinnare säljs

Nu är en av få hästar med en mamma som har vunnit en världscupfinal till salu. Det är en 6-åring undan Margareta Algotssons My Fair Lady som ska säljas.

Avkomma till WC-vinnare säljs
Så här såg det ut 2004 när Linda Algotsson och My Fair Lady vann världscupfinalen i franska Pau. Foto: Arkivbild

– Jag har för många hästar att tävla. Jag hinner inte med, säger fälttävlansryttaren Linda Algotsson som rider och utbildar Fairarri. 
– Han är en sådan som har kommit i kläm lite när det gäller tävlande och det är synd. 

Fairarrai är född 2011 och e Cosmeo. Mamma My Fair Lady (f 1992 e Testarossa u Princess Fair e Prince Fair xx uppf/äg Margareta Algotsson) är inskriven i historieböckerna som vinnare i fälttävlans världscupfinal i franska Pau 2004. Det finns inte många ston som har klarat den bedriften – oavsett disciplin. 

My Fair Lady, ”Maja”, har också samma mamma som OS-hästarna Stand By Me (e Stanford), Robin des Bois (e Robin Z) och La Fair (e Labrador). La Fair är i sin tur mamma till OS-silvermedaljören Wega (e Irco Mena). 

”Maja” fick ett föl som ungsto, Minelli (e Magini) och Minelli har i sin tur bland annat fått avkomman Judy (e Cortus) som har gått internationell trestjärnigt sedan 2010. 

2013 fick ”Maja” en avkomma efter Irco Mena som bara blev tre år gammal. 

Fairrari påminner mycket om sin långbenta, storgalopperande och temperamentsfyllda mamma. 
– Han är lika häftig som hon var, men kanske lite lugnare, säger Linda Algotsson som tror att det är en häst för de allra största klasserna. 

Förutom segern i världscupfinalen 2004 ingick Linda Algotsson och My Fair Lady i det svenska femteplacerade VM-laget i tyska Aachen 2006 samt i det fjärdeplacerade EM-laget i brittiska Blenheim 2005. 

Själv ska Linda Algotsson prioritera de hästar hon har som redan är mer etablerade på tävlingsbanorna; OS-hästen Fairnet, Fairnando, Fair Spot, Lucky Luciano och Aramis som sopade banan med konkurrenterna på årets Breeders. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden