Fälttävlan
8 januari 2017 10:29

Fond till Olivia Inglis minne

En fond har skapats till minne av fälttävlansryttaren Olivia Inglis som dog under terrängprovet på tävling i Australien för knappt ett år sedan.


Fond till Olivia Inglis minne
Den här mosaiktavlan gjordes av alla bilder som publicerades som #rideforolivia.

Flera medier har berättat om fonden som har fått in drygt 1,1 miljoner kronor. 

Från början tänkte Olivia Inglis anhöriga att fonden skulle användas till att stötta unga ryttare i deras elitsatsningar, men efter att ytterligare en dödsolycka hände i Australien förra året har ändamålet med fonden breddats. Nu ska den också användas till säkerhetsarbete inom fälttävlan. 

Horsetalk berättar bland annat att en del av pengarna har gått till att göra ett vattenhinder på Olivia Inglis hemmaklubb Berrima District Pony Club. 

Hindret är döpt efter Olivia Inglis som bara blev 17 år och dog i en olycka när hon tävlade en tvåstjärnig klass. Hennes öde fick ryttare från hela världen att engagera sig genom att lägga upp bilder på sociala medier under taggen #rideforolivia. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden