Fälttävlan
23 april 2017 10:03

Algotsson Ostholt föll i terrängen

Sara Algotsson Ostholt föll av under söndagens terrängprov med en yngre häst i en nationell klass i polska Sopot. Hon fortsatte dock tävlingen med Reality men även där blev det ett fall.

Algotsson Ostholt föll i terrängen
Sara Algotsson Ostholt fick markkänning i Polen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Photographer Roland Thunholm/Bildbyrån

OS- och EM-medaljören Sara Algotsson Ostholt trillade av en yngre häst när denne tittade till lite häftigt på ett hinder i terrängen. Efteråt fick hon känning i sitt ena knä där hon har haft en tidigare skada. 
– Det är lite oklart hur det blir med fortsättningen i tävlingen. Hon känner sig för just nu för att se om hon kan rida terrängen med sin andra häst, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff som är på plats i Sopot för att följa den stora svenska truppen som tävlar. 

Sara Algotsson Ostholt ligger tvåa med Reality i meetingets tvåstjärniga klass inför söndagens terräng. 
– Hon vill ju inte riskera något med sitt knä och är lite osäker på om det är den gamla skadan som känns eller om det har hänt något annat i knät, säger Fredrik Bergendroff. 
– Vi får se hur det blir. 

Uppdatering 14.45: Sara Algotsson Ostholt har beslutat sig för att rida den tvåstjärniga terrängen med Reality. Ekipagets starttid är 17.00.

Uppdatering 19.15: Sara Algotsson Ostholt trillade av även i den tvåstjärniga klassen efter att Reality snubblat till i slutet på banan. Både häst och ryttare ska dock må bra. 

Gratis webb-tv

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden