Fälttävlan
26 april 2017 15:06

Chans till revansch för Sara efter fallen

I helgen som gick trillade hon av dubbelt upp i terrängen, men Sara Algotsson Ostholt är på hugget igen. Nu har hon lång trestjärnig klass och EM-kval i sikte.

Chans till revansch för Sara efter fallen
Sara Algotsson Ostholt är omladdad inför helgen.

I söndags, på tävlingen i Sopot, föll Sara Algotsson Ostholt först av en unghäst och vred till samma knä som var skadedrabbat 2011. Hon strök sig med nästa unghäst, men startade den tvåstjärniga terrängen med OS-hästen Reality 39. Ekipaget var nyligen bästa svenskar som sjua i Luhmülens CIC2* och inför Soppotterrängen låg de tvåa.

Vid ett av de sista hindren var olyckan framme.
– Annars var det en jättejättebra runda, men där var det SBS – skit bakom spakarna, säger Sara och förklarar det hela med en ryttarmiss.
– Jag tyckte jag såg ett avstånd och Reality såg ett annat. Vi kom för nära och jag droppade av, men nu klarade sig knät. Det var airbag-västen som tog fallet och jag blev bara lite mörbultad.

Ett stort gäng svenskar, bland annat Niklas Lindbäck som vann i Sopot, är kvar i Polen för ännu en tävlingshelg. För Saras del har inte fallen ändrat något i planen. Därmed har hon chans på prima revansch och EM-kval i den långa trestjärniga klassen.

Hur känns det inför helgen?
– Reality är i bra form och vi är väl förberedda. Att kvala till EM är huvudmålet – det vore skönt att få till en bra runda och sätta kvalet redan nu. I annat fall är en fördel med att det är så pass tidigt på säsongen att det finns gott om tid för en plan B eller C om det skulle behövas.

Hur känns ditt knä, håller det hela vägen?
– Jadå. Jag har ett jättebra knäskydd som det känns bra med, samma sorts skydd som jag red med 2011. Jag skulle kanske inte springa ett maraton nu, men när jag rider känns det ingenting.


Snart är de ute i terrängen igen. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden