Fälttävlan
13 april 2017 08:57

Fälttävlansveckan flyttar till NM

Fältävlansveckan flyttar i år till Hovdala och Skyrup Country Club. Det blir en fullspäckad vecka som avslutas med NM.

Fälttävlansveckan flyttar till NM
Fälttävlansveckan flyttar in i augusti och avslutas med NM på Hovdala. Ebba Adnervik och Carlos deltog i YR-SM förra året.

Träningar, föreläsningar, grillkvällar, ”Prova-på-hunting”, näringslivsdag och Fälttävlans Mästares Mästare. Det är lite av det som Fälttävlansveckans bjuder på och i år kommer den att äga rum i samband med Hovdala International Horse Trials och NM, som Skyrup Country Club ligger bakom.

– Tanken bakom Fälttävlansveckan är det ska finnas något för alla som är intresserad av fälttävlan och samtidigt bidra till att arrangörer, ryttare och hästägare lyfts fram och synliggörs för sponsorer och en bredare publik. I år har vi valt att samarbeta med Skyrup Country Club. Ett samarbete vi ser fram emot, säger Sara Sjöborg Wik, projektansvarig från Swedish Eventing, i ett pressmeddelande.

Ponny-SM kommer enligt tidigare plan att gå andra helgen i juli och följer alltså inte med Fälttävlansveckan, som nu går runt en månad senare. Under förra årets tävlingar på Hovdala besökte runt 10 000 slottet. Datum för Hovdalatävlingarna är 3–6 augusti med 5–6 augusti som stora publikdagar. Utöver Fälttvälansveckan och NM blir det även Breeders Trophy-final med uttagning till unghäst-VM för 6-åringar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden