Fälttävlan
23 april 2017 18:57

Lindbäck och Cendrillon vann CIC**

EM-ekipaget Niklas Lindbäck och Cendrillon började den internationella säsongen starkt genom att vinna en CIC** i polska Sopot på söndagen. "Jag är nöjd", säger landslagsryttaren.

Lindbäck och Cendrillon vann CIC**
Niklas Lindbäck och Cendrillon visade jämn, hög klass genom tävlingarna. Mikael Persson/MiP Media

Det var första internationella starten i fälttävlan sedan i somras för Niklas Lindbäck och Cendrillon (SWB sto f 2003 e Milan-Ragtime Band xx uppf/äg Cecilia Niber). Svensken blev också tia i klassen med Focus Filiocus.
– Det har rullat på fint, jag är nöjd, säger Niklas Lindbäck.

Sin vana trogen gjorde EM-hästen Cendrillon en fin dressyr och ledde efter den. I lördagens hoppning blev det ett nedslag.
– Det kom på första hindret och det är alltid retligt, säger Niklas Lindbäck.

Terrängen bjöd på några ganska avancerade frågor för att vara tvåstjärnig klass, bland annat ett upphopp på en bank som sedan följdes av en slänt ner till ett smalhinder med en distans mitt emellan fyra och fem galoppsprång. 
– Båda hästarna var jättefina i terrängen, de fick gå i ett lagom lugnt tempo, på Cendrillon hade jag inte ens klocka på mig, säger Niklas Lindbäck som gick i mål helt utan fel med båda sina hästar.  

Det blev en knapp seger tillsammans med Cendrillon med 1,4 straff tillgodo. 

Sara Algotsson Ostholt, som låg tvåa inför terrängen tillsammans med Reality, trillade av även i denna klass när Reality snubblande till innan ett hinder i slutet av banan. Både häst och ryttare ska dock må bra.

Näst bästa svensk i klassen som hade över 50 startande blev Christoffer Forsberg med Hippo´s Sapporo på en åttonde plats. 

Niklas Lindbäck och flera av övriga svenskar stannar nu kvar i Sopot för att tävla även nästa helg. Då är det Lindbäcks plan att rida lång trestjärnig klass på båda sina hästar. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden