Pontus Hugosson vann den enstjärniga klassen.
Pontus Hugosson vann den enstjärniga klassen.
Foto: Fredrik Jonsving

Pontus och Niklas premiärtoppade

Fälttävlan  Ett av årets säkraste vårtecken anlände i helgen – fälttävlanspremiären på svensk mark. Det var kändistätt hos Tågarpsortens RF där ett gäng landslagsryttare och många andra deltog i årets första tävling. Pontus Hugosson och Niklas Lindbäck vann de högsta klasserna.

Läs mer i papperstidningen, bli prenumerant här

Förra helgen smygstartade Flyinge RF året med en stilterräng, men nu var det dags för den riktiga fälttävlanspremiären 2017. Tågarpsortens RF drog i gång den svenska säsongen med två dagars tävlingar som toppades med CNC1*.

I avdelning 1 vann Pontus Hugosson med Cut The Cuteness (HOLST, val, f 2008, e Carlos DZ–Sir Shostakov). De landade på dressyrstraffet 45 jämnt och slog därmed precis landslagets Anna Nilsson med  Candy Girl som var tvåa på 45,1.

I den andra enstjärniga avdelningen regerade landslagryttaren Niklas Lindbäck med bronshästen från SM, Cendrillon (SWB, sto, f 2003, e Milan-Ragtime Band, uppf/äg Cecilia Nibér). Även det här ekipaget vann på sitt dressyrstraff: 44,3.


Niklas Lindbäck och Cendrillon gillade att vara igång igen. Foto: Fredrik Jonsving

Fler ofta framgånsgrika namn bland de främsta i de enstjärniga resultatlistorna var exempelvis regerande svenska juniormästaren Lina Forsberg som kom trea med Caloj och Linda Algotsson med OS-hästen Fairnet som var fyra i samma klass. De sistnämnda har fyrstjärnigt i sikte i sommar och kickade nu igång säsongen innan det bär av mot betydligt högre höjder.

I H100 var det flera unga förmågor som trevligt nog visade sig ha övervintrat väl. Landslagets Anna Freskgård vann debuten med Box Compromiss (SWB, sto, f 2010, e Common Sense-Little Boy, uppf Regina Örup, äg Therese Örup.  Förra årets vinnande 10-poängare från Breeders Trophy för 5-åringar, Aramis, kom trea i sin klass med Linda Algotsson.
Vesica kom tvåa på Breeders med Therese Viklund och även den här gången landade de just efter Algotsson och Aramis.  Ponystown Clover placerade sig snyggt i öppna championatet för 5-åringar i höstas med Anna Hassö och under söndagseftermiddagen kom de tvåa i H100.

Betydligt mer meriterad än de unga hästarna är Mocca S.E. Efter flera år med Therese Viklund debuterade hon nu på bästa sätt med sin young rider-ryttare Saga Wahlman genom att bli trea med felfri terräng sånär som på 1,2 straff för tiden. Läs mer om ekipaget här.


Rutinerade Mocca S.E, (SWB, sto, f 2004, e Saigon-Palermo, uppf Kamilla och Torkel Svensson) och hennes nya ryttare Saga Wahlman debuterade med fint resultat. Foto: Privat

Resultat

Läs mer om årets fälttävlanspremiär i nästa nummer av Ridsport.