Fälttävlan
4 maj 2017 09:30

80 redo för Badminton – Jung tillbaka för ny jakt

I dag går startskottet för den tuffa fyrstjärniga klassikern Badminton och 80 ekipage står på startlinjen. Världsettan Michael Jung är tillbaka för att jaga ännu en seger – spana in hur det såg förra året när han gav sig ut på den maffiga banan.

80 redo för Badminton – Jung tillbaka för ny jakt
Mot segern 2016. © Kit Houghton

1949 hölls den första upplagan av det nu fyrstjärniga styrkeprovet Badminton med 22 startande från två länder. När starten går i dag finns 80 ekipage från 13 länder, dock inte Sverige, på startlinjen.

Bland deltagarna finns Sverigebekanta världstrean Chris Burton, Mark Todd som är den äldsta någonsin att ha vunnit tävlingen vid 55 års ålder 2011 och Andrew Nicholson som har rekordet i flest fullgjorda Badminton med sina 35 stycken.

Med i matchen är förstås också Michael Jung, OS-vinnare och titelförsvarare som förra året säkrade Grand Slam-bonusen om tre miljoner kronor på just Badminton.

Han vann fyrstjärniga Kentucky senast förra helgen och är nu tillbaka i England med La Biosthetique Sam FBW – en häst som enligt Jung är i rätt form för att slåss om segern.

Så här fixar ett superproffs segern:

Grönt ljus
Vid gårdagens veterinärbesiktning fick samtliga 80 grönt ljus. Ett ekipage skickades till holding box innan det blev fritt fram även för dem.

Veterinärkollen var en klassisk kavalkad av prydligt klädda ryttare. De två som enligt juryn var bäst klädda:

I dag klockan 10.30 svensk tid startar dressyren, som rids klart imorgon. På lördag är det dags för ekipagen att ge sig i kast med Eric Winters terräng, som är byggd ”as big and as bold” som möjligt enligt banbyggaren själv – spana in alla hinder här. På söndag går banhoppningen.

Terrängen sänds via Horse & Country Play (betalkanal för 39 kronor) med start på lördag klockan 12.30 svensk tid.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden