Fälttävlan
20 maj 2017 20:58

Fälttävlansrapport från Strzegom, Everswinkel och Botkyrka

Denna helg är de svenska fälttävlansryttarna ute och tävlar internationellt i polska Strzegom och tyska Everswinkel. Här hemma i Sverige rids det nationellt i Botkyrka.

Fälttävlansrapport från Strzegom, Everswinkel och Botkyrka
Lina Forsberg och Caloj ligger trea i CI long 1* inför banhoppningen (arkivbild)

I polska Strzegom har det svenska Nations Cup-laget avancerat till en andra plats, vilket vi skrivit om här. Individuellt i CICO3*-NC backade Linda Algotsson/Fairnet lite och ligger nu på tolfte plats efter 14 straff i terrängen. Jonna Friman/Lady-Grey och Ebba Adnervik/Carlos klättrar till artonde och nittonde plats. Henrik Adnervik ute efter sitt fall.

I den långa trestjärniga klassen ledde Therese Viklund/Diabolique efter dressyren. I dag drog på sig 30 tidsfel i terrängen och halkade ned till nionde plats. Med Viscera blev Therese felfri på hinder och med 20 tidsfel blev det ett litat tapp. Hanna Berg/Quite Survivor var också felfria på hinder och avancerade till fjortonde plats, medan Linda Algotsson/Fairnando fick lämna tävlingen under terrängen.

I CCI2* låg Linda Algotsson/Fair Spot tvåa efter dressyren. I dag fick de 9,6 straff i terrängen och ligger nu femma.

I CCI1* tar juniorryttarna för sig. Lina Forsberg/Caloj och Vendela Eriksdotter Rubin/Vienna Imperial ligger trea och sjua på sina dressyrstraff 43,60 och 46,0. Saga Suovanen/Nuelle Aldrie och Alice Andersen/Lavendel klättrar efter fina terrängritter till plats 13 och 14 – Alice på sitt dressyrstraff och Saga efter 0,40 straff i terrängen.

Bästa svensk i den korta tvåstjärniga blev Hanna Berg/Jagular Pooh som med 73,7 straff kom precis utanför placering.

Färdigridet är det även i den korta enstjärniga, CIC1*. Bästa svensk blev Klara Liden Kraly/Sgt. Pepper på 73,1 straff.

Resultat Strzegom 

I tyska Everswinkel ligger Sara Algotsson Ostholt/Arpertina på femte plats efter dressyr och terräng i CIC 1*.

Resultat Everswinkel 

Vid Botkyrka Ridsällskaps nationella CNC* ligger Jennifher Adén/Katrinebjergs Luciano etta efter dressyr och terräng, detta på dressyrstraffet 47,9. Sanna TGewert/Alba ligger två, även de på sitt dressyrstraff som är 48,9.

Resultat Botkyrka

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden