Fälttävlan
10 maj 2017 13:30

Landslagsryttarens häst skadad – kan missa resten av säsongen

Under sista terrängmomentet i Sopot fick William Nilson Fryers häst La Liga en skada på gaffelbandet. Ekipaget som var kvalade till EM kan nu missa resten av säsongen och sommarens mästerskap. ”EM är inte det viktigaste” säger William.

Landslagsryttarens häst skadad – kan missa resten av säsongen
William Nilson Fryser och La Liga kan missa EM, men siktar mot OS i Tokyo istället.

– Han måste ha snubblat. Jag märkte redan i målgången att han inte riktigt var som han skulle, säger William.

Det var under terrängen i Sopot som hans häst La Liga  (SWB, val f 2006, e Camiell-Flamingo Z-Artist, uppf/äg Nina H Andersson) fick skadan på gaffelbandet på vänster fram, och ekipaget är nu borta från tävlingsbanorna tills vidare.
– Man blir ju lite knäckt, säger han.

Nu är hästen på rehabilitering hos Håkan Gysenius på Kronhults Gård i Halmstad. Där används både vattenrullband och vibrationsgolv för att få La Liga tillbaka på banan, men det är osäkert om han kommer bli bra igen till EM som William siktade på att delta i.
– Vi hoppas på en snabb rehabilitering, säger William.
– EM är inte det viktigaste, om han behöver rehabiliteras en hel säsong får han göra det. OS i Tokyo är viktigare och tills dess borde han bli bra.

Även om La Liga inte blir återställd till EM finns det ändå möjlighet för William att bli uttagen. Hans häst Quireboy (SWB, val, f 2006, e Qalle-Cheval Sansibar, uppf Hanna Bohm, äg Oyvor Jacobsen, Line Opsahl & Terje Opsahl) som nyligen kom tillbaka efter en lång rehabilitering från en fästingsjukdom, är också kvalad.
– Han är fit for fight igen, säger han.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden