Fälttävlan
24 maj 2017 04:00

Lång konvalescens för Adnervik efter Nations Cup-fallet

Henrik Adnervik, som föll i Nations Cup-terrängen i lördags, har fått flera frakturer på nackkotor. Det kommer att ta månader att läka enligt uppgifter från familjen.

Lång konvalescens för Adnervik efter Nations Cup-fallet
Henrik Adnervik, här på Empero när de vann den enstjärniga klassen på lag-SM, har lång konvalecens framför dig.

Den svenska lagryttaren Henrik Adnervik vårdades först på ett polskt sjukhus efter att ha fallit under terrängen i Nations Cup i Strzegom. Vid hemkomsten till Sverige togs han in på sjukhus i hemlandet och undersöktes vidare.

”Efter röntgen i Sverige har man hittat frakturer i pappas nacke” skriver dottern Ebba Adnervik till Ridsport.

Närmare bestämt är det frakturer på fyra nackkotor inklusive skallbasen. Ebba berättar vidare att Henrik vårdas på sjukhus, men förhoppningsvis kan få komma hem om några dagar. Läkningen väntas ta månader, men prognosen är god enligt Ebba.

”Det kommer att bli en tuff period för pappa som redan längtar efter att komma tillbaka i sadeln, men vi är alla väldigt tacksamma över att skadorna inte var ännu värre.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden