Fälttävlan
18 maj 2017 11:16

Nya bud: Sverige startar Nations Cup

Svenskarna har angjort Strzegom och nu kommer nya bud gällande Nations Cup. Sverige ska trots allt starta och först ut är svensk fälttävlans mesta OS-ryttare Linda Algotsson.

Nya bud: Sverige startar Nations Cup
Linda Algotsson och Fairnet var medresande reserver till OS i Rio 2016. Väl på plats fick både hon och svenska dressyrlagets medresande reserv starta. Till VM i Tryon är det bara det svenska hopplaget som har en medresande reserv. Foto: Roland Thunholm

I går berättade förbundskapten Fredrik Bergendorff att Sverige inte gör någon satsning på Nations Cup i fälttävlan i år och att det inte skulle bli något lag till helgens premiär. Nu har det kommit nya besked och det blir ett svenskt lag.
– Det var lite öppet och nu blir det ett lag ändå, roligt nog, säger Bergendorff.

Några förväntningar på lagresultatet?
– Egentligen inte. Var och en gör sitt bästa individuellt och så får vi se hur långt det räcker.

Linda Algotssson och OS-hästen Fairnet är först ut, följd Henrik Adnervik på Bally Quantos, young ridern Ebba Adnervik på Carlos och Jonna Friman på Lady Grey.

Ett stort gäng svenska ryttare från såväl de unga landslagen som seniorlandslaget tävlar i Strzegom där tävlingarna drog igång i går.

Följ svenskarna:
Tävlingen sänds online – mer info här.
Start-och resultatlistor kommer att finnas här

I helgen startar även Nations Cup i dressyr med ett svenskt lag. Mer information kommer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden