Fälttävlan
1 maj 2017 08:53

Se höjdpunkterna från Kentucky där Jung vann igen

Världsettan och OS-mästaren Michael Jung fortsätter att vinna och vinna. I den första av årets sex fyrstjärniga tävlingar toppade han samma utmaning för tredje gången och blev historisk. Se höjdpunkterna i filmform här.

Se höjdpunkterna från Kentucky där Jung vann igen
Michael Jung vann på nytt. Tony Parkes

Det är fortfarande ingen hejd på tyska Michael Jung. I går blev han historisk när han vann fyrstjärniga Kentuckty för tredje gången i rad – det har ingen lyckats med förut.

Han red Fischerrocana FST (sto, f 2005, e Ituango XX) till deras tredje Kentuckyseger på 42,7 straff. Ekipaget låg tvåa efter dressyren, men red upp sig till ledningen i terrängen och höll i det hela vägen in i mål trots ett nedslag i den avslutande banhoppningen.

– Hon är en riktigt underbar häst, en toppkämpande tjej. Hon hoppade underbart och var bara lite spooky på det vita hundret. Jag gillar Kentucky – inte bara för att jag vinner här, utan för att jag känner mig väldigt välkommen, sammanfattade vinnaren i ett pressmeddelande.

Tvåa bev franska Maxime Livio/Qalao Des Mers och trea blev brittiska Zara Tindall/High Kingdom. Ingen svensk deltog.

Se några av höjdpunkterna i filmen från sponsorn:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden