Fälttävlan
3 maj 2017 12:20

Raketfart uppåt – Louise ny bästa svensk på världsrankningen

OS-året gick i kras när olyckan var framme, men nu är Louise Svensson Jähde med i matchen igen. Inom loppet av några dagar har hon EM-kvalat två hästar och gjort en raketresa på världsrankningen.

Raketfart uppåt – Louise ny bästa svensk på världsrankningen
Louise Svensson Jähde siktar på EM.

För ett år sedan var Louise Svensson Jähde, 26, relativt nyopererad efter ridolyckan där hon bröt bäckenet och den OS-långlistade ryttaren fick ägna sig åt sjukhusvistelse och rehab istället för att jaga en Rio-biljett.

Sedan Louise började tävla igen har det gått stadigt uppåt. I helgen fixade hon säsongens första mål då hon EM-kvalade både Waikki 207 och Wieloch’s Utah Sun, som blev trea och fyra i den långa trestjärniga klassen i Sopot.

Framgångarna hittills under 2017 har gett en skjuts på fälttävlans världsrankning från plats 167 till 49 och positionen som bästa svensk.
– Mina hästar har känts väldigt fina. Det är absolut kul att känslan passar ihop med resultaten, säger Louise till Ridsport.

Förra året blev ju inte som tänkt. Hur känns det då att starta 2017 så här bra?
– Superbra! Jag har tänkt att jag ska ta allt lite som det kommer detta året och hittills kommer det väldigt bra.
Är du ännu mer sugen på framgång efter att 2016 blev förstört?
– Jag är nog alltid ganska sugen på framgång. Hästarna kändes precis lika fina förra året, men tyvärr fick de inte visa upp det. Nu har båda mina tjejer lite paus fram tills Luhmühlen CIC3*och jag är redan laddad.
Är du helt återställd efter skadan?
– Jag går fortfarande till sjugymnast två gånger i veckan. Det behöver jag – annars känns det inte bra. När jag rider känner jag lyckligtvis ingenting.

Jung toppar och Sara klättrar
Tävlingar från den 1 maj 2016 till den 30 april 2017 räknas med på den senaste rankningslistan. Även helgens vinnare Sara Algotsson Ostholt har gjort en kanonresa uppåt på rankningen, från plats 257 till 134. Näst bästa svensk på världsrankningen är Ludwig Svennerstål på plats 110. Listan toppas som vanligt av Michael Jung, som senast vann fyrstjärniga Kentucky i helgen.

Sara Algotsson Ostholt klättrar uppåt och EM-kvalade också i helgen. Foto: Roland Thunholm

Komplett ranking

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden