Fälttävlan
10 juni 2017 17:50

Svenskt och åter svenskt toppar internationell fälttävlan

Svenskarna håller igång i Kalundborg och det är svenskt i täten i alla tre internationella klasser för häst. Ludwig Svennerstål ligger samtidigt bra till i Bramham.

Svenskt och åter svenskt toppar internationell fälttävlan
Therese Viklund och Viscera leder i Danmark. LottaPictures AB

Porgrammet kastades om och såväl de långa som korta klasserna på Kalundborg fick köra banhoppning i dag medan terrängen förhoppningsvis torkar upp efter fredagens massiva regn. Flera svenskar har åkt över sundet för tävlingen och det har gett bra utslag i resultatlistan så här långt.

Den långa enstjärniga toppas just nu av Louise Svensson Jähde med 7-åriga Fidelius 35. Den långa tvåstjärniga leds av Jonna Britse med Quattrino. Just i Jonnas klass är det bara fem starter, men hennes ledning på 18 straff är likväl imponerande.

I den korta tvåstjärniga, CIC2*, är det desto fler deltagare. Therese Viklund låter nyligen EM-kvalade Viscera gå ner ett snäpp till tvåstjärnigt och det har gett dem en stabil ledning på dressyrstraffet 43,6.

I brittiska Bramhams CCI3* ligger Ludwig Svennerstål och Paramount Importance tia av 60 ekipage när banhoppningen återstår.

De inledde på 16:e plats i dressyren, men med bara åtta straff för tiden i terrängen fick de en skjuts upp till tionde plats. Paramount Importance är enligt Ludwig själv hans andrahandsval inför EM. Med Stinger, som Ludwig främst hoppas på till mästerskapet och nyss var placerad i sin trestjärniga debut, blev det 20 fel på hinder i terrängen i Bramham. Därmed kan de inte EM-kvala just den här helgen.


Ludwig Svennerstål är ständigt ute på tävlingsbanorna. Nu har hans chans på en prima placering med Paramount Importance. Foto: Roland Thunholm

Resultat Kalundborg
Resultat Bramham

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden