Fälttävlan
23 juli 2017 19:36

Sverige fyra och sexa på EM

Sverige blev fyra i klassen för unga ryttare och sexa i juniorklassen när EM avgjordes på Irland under söndagen. Lina Forsberg och Caloj tog den högsta individuella placeringen av de svenska ryttarna.

Sverige fyra och sexa på EM
Lina Forsberg och Caloj blev bästa svenska ekipage på ungdomarnas EM med en tolfte plats i juniorernas mästerskap.

De svenska EM-ungdomarna fortsatte att kämpa sig uppåt i resultatlistan under söndagens avslutande hoppning i Millstreet, Irland. Juniorerna klättrade från sjunde till sjätte plats medan de blågula unga ryttarna tog ett kliv från femte till fjärde plats. 

Lina Forsberg och Caloj stod för den bästa individuella svenska placeringen genom att bli tolva i juniorernas mästerskap. 17-åringen tappade en placering efter att ha fått ett nedslag.
– Nedslaget var min miss. Det var en linje med oxer-räcke och fem galoppsprång mellan. Vi kom lite stort över oxern och så blev det trångt fram till räcket och han rev, säger Lina Forsberg som ändå är mer än nöjd med sin tävling.
– Mitt EM har varit fantastiskt, framförallt terrängen och min häst var så fräsch när han kom i mål. 

Storbritanniens Isabelle Upton och Eros DHI har lett junior-EM från början till slut och tog alltså guld medan Tyskland tog hand om guldet i lagtävlingen efter hoppningen där ekipagen slapp regn på söndagen. 

I mästerskapet för unga ryttare blev Sofia Sjöborg bästa svensk tillsammans med DHI Mighty Dwight, ekipaget slutade på 17:e plats. Det blev ett tapp i resultatlistan från den 15:e plats de hade efter terrängen då det blev två nedslag i söndagens hoppning. Tysklands Hanna Knüppel tog hand om guldet, och det blev tyskt lagguld även i denna klass. 

De svenska ekipagen påbörjade den långa resan hem direkt efter prisutdelningen på söndagen.
– Hela tävlingen har varit jättefin, och det var kul att kunna kämpa sig upp från dressyren så som vi gjorde, säger Lina Forsberg. 

Arrangörens webbplats

Online-resultat

Mästerskapets sida på Facebook

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden