Hoppning
26 november 2015 17:24

Cian O´Connor hörs i London

Historien om den förlorade OS-biljetten går vidare. Dagen för jultävlingarna på Olympia ska Cian O’Connor höras av Idrottens skiljedomstol, som Irlands ridsportförbund har överklagat till.

Cian O´Connor hörs i London
I Falsterbos derby i somras var det gladare miner från Cian O´Connor.

Idrottens skiljedomstol, mer känt under sitt internationella namn Court of Arbitration for Sport (CAS), ska höra Cian O’Connor i London just före de stora tävlingarna tar vid på Olympia, skriver Horse and Hound.

Det är O’Connors hemmaförbund, det irländska ridsportförbundet, som har överklagat till CAS gällande ritten på EM då OS-biljetten gled Irland ur händerna. En funktionär korsade Cian O’Connors väg och hoppade in i blomsterdekorationerna för att komma undan, just innan ekipaget passerade. De rev hindret därefter och de fyra felen kostade Irland OS-biljetten, som gick till Spanien med 0,38 fels marginal. Irland protesterade till Ground Jury som avslog protesten och Appeal Committe Ground fastställde senare beslutet. 

Enligt Horse and Hound är ryttaren själv positiv:
–Jag är övertygad om att CAS har makt att korrigera FEI:s misslyckande i att inte kunna implementera sina egna regler. (…) Good Luck hade hoppat jättebra till dess, men jag var tvungen att ändra min anridning. Det måste vara av betydelse att vi var de enda som fick fel på det hindret, säger Cian O’Connor.

Film: Funktionären korsar vägen nio sekunder in i klippet. Dålig filmkvalité – håll utkik ordentligt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden