Hoppning
29 november 2015 14:43

Henrik WC-fyra i Madrid

Henrik von Eckermann kom på fjärde plats med Cantinero i söndagens världscup i Madrid.

Henrik WC-fyra i Madrid
Henrik von Eckermann och Cantinero, här på årets EM i Aachen, kom fin fyra i söndagens världscup. Photographer Roland Thunholm

Det blev bara fem felfria till omhoppning som började felfritt med Carlos Lopez från Colombia på Prince de la Mare. Belgaren Pieter Devos med Dream of India Greenfield var sedan snabbare men inte felfri.

Henrik von Eckermann med Cantinero inledde sin omhoppning på sämsta tänkbara sätt med att riva det första hindret. Deras tid höll inte mot Pieter Devos men väl mot Marco Kutscher som också rev det första hindret i omhoppningen med Chaccorina.

Christian Ahlmann hade sedan inga större problem att avsluta felfritt med Taloubet Z (hingst f -00 e Galoubet A-Polydor)  och knappt halvsekunden bättre än Carlos Lopez. Det var Ahlmanns andra seger i följd. Han vann förra helgen i Stuttgart med Codex One.

Henrik von Eckermann fick 13 nya poäng som tillsammans med tidigare ger 38 poäng totalt. Med endst elva kvalomgångar i säsongens världscup är det ganska troligt att det räcker till final.

Rolf-Göran Bengtsson svarade för en mycket fin grundomgång men tyvärr petade Unita Ask utsprånget i nians räcke-oxer-räckekombination. Tiden bland 21 fyrfelare höll inte till placering men väl till tre nya världscuppoäng.

Resultat
Ställning efter sex (av elva) tävlingar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden