Hoppning
25 april 2015 19:41

Bengtsson tia i GCT

Casall Ask satte inte en hov fel när han lotsades runt felfritt av Rolf-Göran Bengtsson i första rundan av Global Champions Tour i belgiska Antwerpen på lördagskvällen. Efter ett nedslag i andra rundan blev det en tiondeplacering för Bengtsson.

Bengtsson tia i GCT
Ett nedslag i andra rundan ingick förmodligen inte i Rolf-Göran Bengtssons planer. I artikeln finns länk till filmer på alla ritter.

Casall Ask visade utmärkt hoppning i 1,60-klassen och gick enkelt vidare till andra rundan. 14 av de 50 startande ekipagen hade en nolla med sig i protokollet till andra rundan.  

Henrik von Eckermann och For Sale 6 fick ett nedslag mitt i banan, men slutade på 18:e plats och klarade sig därmed till andra rundan. Där fick det 9-åriga stoet med sig två hinder ner och slutade på 13:e plats. Casall Ask hade ett nedslag och en ganska långsam tid. Det räckte till en tionde plats. 

Sex ekipage var felfria i både första och andra rundan, vilket innebar att de fick hoppa om. Frankrikes Simon Delestre satte ytterligare en nolla och var dessutom snabbast av de tre som lyckades med tre felfria rundor. Han vann tillsammans med Ryan Des Hayettes (val f 2005 e Hugo Gesmeray SF-Ryon d’Anzex) och får 99 000 euro, ungefär 850 000, kronor för sin seger. 
– Det är tredje gången jag vinner här och jag har gjort det med tre olika hästar. Jag kan inte förklara varför, men jag är väldigt glad över det, sa Simon Delestre på presskonferensen efter tävlingen. 

Ny ledare i serien är Bassem Hassan Mohammed, Qatar.

Här finns länkar till filmer på alla lördagens ritter. 

Resultat

Totalställning efter omgången i Antwerpen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden