Hoppning
19 april 2015 22:31

Douglas avancerade

I Final IIIs första omgång dröjde det innan någon klarade Anthoy D'Ambrosios bana. Först ut att sätta nollan: Douglas Lindelöw och Casello från Sverige. Nu ligger han på åttonde plats inför omgång 2, Steve Guerdat är ensam nolla i ledning fortfarande.

Douglas avancerade
Douglas Lindelöw under bangång - cool, coolare Douglas! Hippo Foto

Banbyggare Anthony D’Ambrosio tippade 6-7 nollor, inte i första halvan av klassen men väl i andra. Hans uppfattning var att trekombinationen i dagens bana var enklare, bättre väg in och enklare distans emellan, 7,50 m till b-hindret och 7,80 m till utsprångsoxxern. Istället tippade han nummer 5, 8 och 12 som troliga hinder att riva.

Luca Maria Moneta har inte haft flyt tidigare under meetinget men nu fick han till dagens första 4-fels runda med Connery. Den bravaden upprepade Kirsten Coe som luftade stoet Baronez för första gången under meetinget.
Geir Gulliksen lyssnade med banbyggaren om bästa antalet språng men det hjälpte inte. Edesa S Banjan hade flera rivningar. SWB-registrerade Spirit Magic var trött idag och stannade okarakteristiskt så Manual Alvrarez fick utgå.

Det dröjde ett bra tag innan första nollan kom men när den gjorde det kunde hela svenskkontinenten här inte varit mer nöjda. Douglas Lindelöw och Casello kom in, red säkert, såg fräscha ut, ett och annat knack i någon bom men på det hela taget fick de banan att se enkel ut. Det blev en nollrunda och hela taket lyfte på Thomas & Mack Center. Douglas stannade på sina 10 fel och efter att ett antal bättre placerade ryttare rivit har han nu avancerat till åttonde plats inför omgång 2.

Penelope Leprevost står kvar på sina fem fel, Bertram Allen hade ett ner och står på samma. Jos Verlooy avancerade liksom Beezi Madden medan Rich Fellers hade två ner med Flexible och inte lär upprepa sin seger från 2012.

Kvällens startlista
Banskiss omgång 1
Banskiss omgång 2
Ställningen efter omgång 1

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden