Hoppning
18 april 2015 08:57
Ridsportplus

”Min plan håller”

Cool, coolare - Douglas Lindelöw som gått från klarhet till klarhet här i Las Vegas. Nu ligger han tolva inför söndagens världscupfinal. "ńn så länge går det precis enligt planen så jag är inte så förvånad, jag är där jag hade tänkt vara", sa Douglas utanför show office för att meddela sitt deltagande. Jo, han rider på söndag.

”Min plan håller”
Yes, där satt den rundan också. 4 fel imponerar kanske inte i vanliga fall men i det här sammanhanget var det ett strålande resultat.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Under dagarna i Las Vegas har Douglas Lindelöw varit mycket lugn och samlad, det är han fortfarande. Skillnden efter kvällens runda är ett leende som faktiskt är ganska brett. Att planen håller är givetvis en fantastisk känsla och ingenting kan nog dämpa humöret de närmaste timmarna.

    Han har ett leende till alla som gratulerar, svara lugnt på alla telefonintervjuerna liksom min intervju, finner sig igen när Sylve Söderstrand bryter in mitt i. Ingenting rubbar Douglas Lindelöw, inte just nu.

    Douglas kommenterar sin ritt med mycket analys men också med –  hur du än vänder sig har man ändan bak.
    – Jag har ridit så bra jag kan, Casello har hoppat riktigt bra, jag är nöjd. 
    – Kanske jag skulle ridit på fem galoppsprång in i kombinationen, nu gjorde vi sex och då fick jag bromsa och fick ett fel. Jag hade nog behövt mer fart in för att gå felfritt.
    – Det var otroligt svårt, jag tycker att banan var utslagsgivande men lite på fel sätt. Alla fel kom på samma ställe (reds anm i trekombinationen) och det känns lite tråkigt.
    – Det är en liten bana, det är tjo och tjim från publiken hela tiden, alla bommar är väldigt blanka så hästarna blir väldigt annorlunda, de står emot inför hindret väldigt mycket så du måste rida på mycket mer än vanligt.
    – Det är en fördel för mig att Casello trots allt är så säker, han är väldigt lydig, det känns som om jag kan rida precis hur jag vill. Han ger mig inga obehagliga överaskningar, han är säker.
    -Till den erfarenhet vi har så har jag och Casello presterat bra även om jag såklart hade velat vara felfri, min plan håller.

    Nu väntar en vilodag men med ett moment som många ryttare fasar över efter så krävande hoppning, vet-check. Douglas ska intre träna utan bara hålla Casello igång och förhoppningsvis fri från träningsvärk. Det blir lite av en ledig dag för honom där det går att hitta på något i staden som aldrig sover.

    Kommer du att fira något i kväll?
    – Det blir väl lite lagom med Casellos ägare som är på plats. Nu har jag vunnit lite prispengar och jag är sugen på mer men det blir helt lugnt.
    – Sen pangar vi på söndag igen, säger Douglas och nu går leendet från öra till öra.

    Banskiss

    Resultat

    Ställning

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden