Hoppning
20 april 2015 09:08

Nöjd med resultatet

Sverige har haft många världscupdeltagare genom åren. Ingen debutant har gjort bättre ifrån sig än Karl Douglas Lindelöw, 24 år, tillsammans med Casello, 12 år.

Nöjd med resultatet
Douglas Lindelöw och Casello Hippo Foto

Douglas väg till finalen gick rakare och rakare för varje runda. I söndagens finall III omgång 1 gjorde han sig oförglömlig genom att sätta den första nollan på en bana som till en början såg alltför svår ut. I omgång 2 blev det lite slut på orken över de sista sprången men allt som allt var insatsen fantastisk.

Casello är 12 år och Douglas har ridit honom sen han var tre år, en alltigenom Fulltofta-producerad produkt. Fulltofta det är den lilla byn utanför Hörby där Douglas bor tillsammans med flickvännen Irma Karlsson och mamma Agneta Lindelöw. Hon har varit med på plats här liksom pappa Lennart Lindelöw medan Irma har varit kvar på hemmaplan.

Douglas Lindelöw  var efter sin ritt, när alla tv och media-intervjuer var klara, nöjd men kunde ändå flika in saker som kunde varit bättre i sin andra runda där han och Casello hade 8 fel.
– Jag är riktigt nöjd med resultatet, de har töntiga prisutdelningar men det var ändå roligt att komma in i arenan igen. Om jag ska säga något som jag inte är helt nöjd med så är det de tre sista hindren, det blev lite snubbel på målsnöret, menade Douglas Lindelöw.

– Jag tycker Casello har gjort många riktigt bra saker här i veckan, det här är de sämsta förutsättningarna för honom med värmen men han har kämpat på jättebra, säger Douglas.

Douglas har hela veckan nämnt sin plan och nu erkänner han att det blev faktiskt till och med lite bättre än planen.
– Nu blev det topp-åtta istället för topp-10, sen hade jag ju lite känning på ännu bättre resultat innan omgång 2 började. Banan i omgång 2 var svårare men pausen innan omgång 2 är så kort att det blir så krävande för hästarna, menar han.

Nu är både Douglas Lindelöw och Casello redo för mästerskap, det har de bevisat med veckans solida insats.

Banskiss omgång 1
Banskiss omgång 2
Slutresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden