Hoppning
20 april 2015 02:27

Steve Guerdat äntligen vinnare

I en rafflande tokig sista distans korsade Steve Guerdat mållinjen med 0,24 sekunder till godo efter att ha plöjt sista hindret. Med det slutade han på 8 fel och säkrade sin hett efterlängtade titel. Douglas Lindelöw gjorde tidernas bästa svenska debutantresultat med en åttonde plats.

Steve Guerdat äntligen vinnare
Från vänster tvåan Penelope Leprevost, i mitten segraren Steve Guerdat och längst till höger Bertram Allen. Hippo Foto

I världscupfinalens andra omgång var banan teoretiskt sett enklare, färre språng och mindre komplicerade linjer. Tröttheten satte dock sina spår hela vägen igenom klassen, inte en enda var felfri. I praktiken var det bara fyra av de 20 ekipagen som kom igenom med fyra fel, segrande Steve Gueerdats kompis Martin Fuchs var en av dem. Beezie Madden förlorade sin plats på podiet genom ett nerslag med Simon och slutade fyra.

Penelope Leprevost blev tvåa med Vagabond de la Pomme, ett minst sagt oväntat resultat för henne.
– Han är ganska ung och oerfaren, jag tog honom med hit för att han skulle få lite mästerskapserfarenhet, förklarade Penelope. 
– Vagabond har varit fantastiks med publiken och tagit allt otroligt bra, ett nedslag i andra rundan gjorde inget, menade hon.

Bertram Allen är blygare än de allra flesta och lider verkligen av presskonferenserna, han kunde inte komma fort nog tillbaka till stallet och sin Molly. Han blev trea efter att ha rivit två hinder med sin välhoppande Molly MaloneV i omgång 2.
– Jag känner mig otroligt hedrad att sitta här på podiet med så många riktiga stjärnor i vår sport, jag är glad över min placering, var en av hans få kommentarer.

Steve Guerdat var solsken från öra till öra, en behaglig skillnad från Göteborg, Lyon och Leipzig. Det var en verklig kämpainsats från honom och Albfuehrens Paille.
– De sista två hindren kände jag mig mer som en cowboy än som en hoppryttare, sa Steve och referade till sin seger i lördagens showclass där han visade prov på sådana talanger.
– När jag red mot sista hindret hörde jag Martin Fuchs vråla från kanten Go Go Go så jag visste att jag hade inte mycket tid, jag red så fort jag kunde. Tyvärr stod det en rätt stor oxer i vägen men jag visste att jag hade ett nedslag ytterligare till godo, jag hade kanske inte tänkt vi skulle ta med hela hindret, sa Steve skrattande, lite generad.

Douglas Lindelöw log som en Cheshire-katt, han var nöjd men kunde ändå flika in saker som kunde varit bättre i sin andra runda där han och Casello hade 8 fel.
– Jag är riktigt nöjd med resultatet, de har töntiga prisutdelningar men det var ändå roligt att komma in i arenan igen. Om jag ska säga något som jag inte är helt nöjd med så är det de tre sista hindren, det blev lite snubbel på målsnöret, menade Douglas Lindelöw.

Världscupfinalen i Las Vegas har attraherat totalt 73895 åskådare under veckan, ett bättre resultat än 2009 när finalen hölls här senast mitt under finanskrisen. I dagens final var det lite över 8500 personer i publiken vilket förvånansvärt nog är färre än under dressyrens final som hade mer än 10000 i publiken.

Banskiss omgång 1
Banskiss omgång 2
Slutresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden