Hoppning
3 juni 2016 22:23

Unita Ask diskad i NC – Sverige på delad andraplats

Med bara tre ekipage i fredagens Furusiyya FEI Nations Cup Europa division 1 i ett regnigt St Gallen, Schweiz, nollade Sverige den andra rundan och slutade på delad andraplats.

Unita Ask diskad i NC – Sverige på delad andraplats
Irland vann Natiins Cup i St Gallen med Denis Lynch, Greg Patrick Broderick, chef d´equipe Robert Splaine, Bertram Allen, och Cian O´Connor.

Kontroll efter den första rundan av fredagens Furusiyya FEI Nations Cup Europa division 1 i ett regnigt St Gallen, Schweiz, visade att Unita Ask, för Sverige, och Clooney, för Schweiz, hade märke efter sporrar och inte blev godkända. Rolf-Göran Bengtssons  och Martin Fuchs resultat fick därmed strykas, vilket också betydde att Sverige och Schweiz endast fick tre ekipage/nation i den andra rundan.

Peder Fredricson och All In är solen i St Gallen – klassens första dubbelnolla. Malin Baryard Johnsson höll kvar Sverige bra i matchen med en lysande nolla på Cue Channa. Så levererade även Helena Persson  och Bonzai H och Sverige gick felfritt i den andra rundan. Det är ett helt lysande resultat under största, möjliga press.

Första rundan

Peder Fredricson och H&M All In inledde för Sverige och levererade som de brukar – klockren nolla. H&M Cue Channa cyklade dessvärre genom sexans oxer och rev både fram- och bakbom men fyra fel tillsammans med Malin Baryard Johnsson är alltid godkänt i nationshoppning. Rolf-Göran Bengtsson var på god väg mot felfritt men så rev Unita Ask helt överraskande frambommen på elvans oxer. Helena Persson avslutade Sveriges första halvlek med två nedslag för Bonzai H, vilket innebar totalt åtta fel för Sverige.

Slutställning  (*tävlar om poäng)
* Irland 8 (8-0)
* Sverige 12 ( 12-0)
USA 12 (8-4)
Tyskland 12 (4-8)
Frankrike 12 (12-0)
* Schweiz 20 (8-12)
* Belgien 28 (16-12)
* Tjeckien 38 (20-18)

Fullständigt resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden