Hoppning
29 maj 2015 16:15

Ottilia Lundgren i ensam ledning

De åtta felfria från första kvalet bantades ner till en. Ottilia Lundgren, som gick ut sist, höll för trycket och satte ytterligare en nolla.

Den första delen av juniorernas andra SM-klass, i dag på 1,40-höjder, blev en historia med mycket fel. Av de tolv första blev hälften uteslutna och många samlade på sig mycket fel.

Det dröjde till den elfte ryttaren innan publiken fick se en felfri runda. Stella Röhlcke, med två fel med sig i bagaget från i torsdags, passade på att bättre på siffrorna när hon och Holliday KLG satte den första nollan.

När de åtta felfria från i torsdags skulle kämpa för att behålla ledningen verkade fyra fel vara en trend. Ottilia Lundgren, som gör sitt första utomhus-SM på stor häst, gick ut sist och visste att hon hade ett utmärkt läge att ensam gå upp i ledning. På rutinerade Heechiems Ottawa satte höll hon nerverna i styr och satte en säker nolla. 

– Det kändes jättebra och han hoppade väldigt bra. Jag var inte så nervös utan mest väldigt fokuserad, säger Ottilia Lundgren.

Hon vann klassen tillsammans med Stella Röhlcke men går ensam upp i ledning inför söndagens avgörande. Stella Röhlcke följer strax därefter med sina två fel. 

Ställning efter två klasser

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden