Hoppning
30 maj 2015 12:53

Regnet hotar inte SM-finalerna

Förra året regnade Leif Halls finalbanor nästan bort. Men i år är SM-finalerna inte hotade enligt banbyggaren som kommer att bjuda på en klassisk finalbana i Hammarö på söndag.

Regnet hotar inte SM-finalerna
Leif Hall utlovar en klassisk finalbana på söndag. Photographer Roland Thunholm

Regnet verkar förfölja Svenska Mästerskapen i hoppning. Förra årets finalbana badade i vatten i Falun och hälften av junior-startfältet strök sig. På SM i Hammarö har det regnat under förmiddagen och regnet verkar hålla i sig. Men någon större oro för att regnet ska förstöra SM-finalerna känner i alla fall inte banbyggaren Leif Hall.

– Nej, det tror jag inte kommer hända. Jag tror att den här banan tål betydligt mycket mer och vad jag förstår så ska det inte komma så stora mängder. 

Vad har vi att vänta för banan i morgon?
– I finalerna blir det öppet vatten med. Sedan blir det en klassisk finalbana med trekombination och tvåkombination.

Gårdagens bana var lång, vad var tanken bakom den?
– Generellt tycker jag att man bygger lite för korta banor. Jag tror att ekipagen på den här nivån behöver träna och lära sig att rida längre banor. Det är det som händer när de ska ut internationellt, då är det längre banor och ibland ska hästarna gå två omgångar. Det är lite utbildande och det ska vara ett test utav konditionen. 

Var du någonsin orolig att vi inte skulle få någon felfri bland seniorerna?
– Jag var väldigt nöjd själv med resultatet. Det var inte jättemånga felfria men det var några och det var inga katastrofer. Jag var aldrig orolig, jag visste att jag hade de bästa kvar på slutet. Click and Cash såg fantastisk ut, honom hade jag räknat med. Jag tror att det blev ett missförstånd sen. 

Vem tror du vinner på söndag?
– Det vågar jag inte uttala mig om . Men jag tror att det står mellan Royne Zetterman, Anders Lidbeck och Niklas Arvidsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden