Hoppning
24 maj 2015 17:45

Tjejerna dominerade 7-star

Stephanie Holmén vann söndagens 1,50-hoppning, som också ingår i 7-star, på elittävlingarna i Norrköping tillsammans med Damgaardens Extens. Kajsa Andreen vann 1,40-klassen medan Emma Emanuelsson tog hem 1,30-klassen.

Tjejerna dominerade 7-star
Emma Emanuelsson. Arkivbild: Roland Thunholm

I många år har Norrköpingsbördiga Malin Baryard Johnsson fått agera affischnamn för Norrköping Horse Show. I år är det istället Stephanie Holmén och nyligen sålda Thriller P som syns på programmet. Och med den äran. I 7-Star gick Stephanie och Damgaardens Extens (sto f 2002 e Crelido-Alexander) ut sist i omhoppningen och satsade allt. 
– Hade jag inte gjort det hade jag ångrar mig. Jag visste att jag satt på startfältets mest rutinerade häst och att vi hade alla möjligheter att ta hem det här, säger ryttaren. 
Olof Smith och Hubertus kom tvåa och Malin Carlebäck trea. 
– Jag rankat den här tredjeplatsen högt. Det är inte så länge jag varit med på den här nivån så jag är väldigt nöjd. 

Klassen hade 21 startande ekipage och Stephanie Holméns segerpremie var 30 000 kronor. 

Kajsa Andreen med Athena (sto f 2005 e Calido-Zeus) var den som bäst kunde hantera 1,40-banan där vattengraven satte stopp för många ekipage. Den överbyggda vattengraven fick stå i fokus i 1,40-klassens grundomgång. Där blev det antingen stopp, fel, avfallning och en ryttare fick till och med se sina vita ridbyxor bli blåa efter ett plums.  Men junioren imponerade på alla inklusive sig själv. 
– Jag trodde aldrig att jag skulle vinna och inte över en sådan ryttare som Malin Baryard Johnsson, säger Kajsa Andreen. 

1,40-klassen hade 31 startande ekipage och 15 000 kronor i förstapris. 

Avslutande 1,30-hoppningen blev spännande med snabba spurter i omhoppningen. Emma Emanuelsson och Le Jardin var snabbast. Hennes plan höll alltså. 
– Min plan var att vinna. I Sundbyholm var jag fyra och i dag tänkte revansch, säger hon. 
1,30-klassen hade 30 startande ekipage och Emma Emanuelsson fick 10 000 kronor för sin seger. 

Resultat 1,50

Resultat 1,40

Resultat 1,30

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden