Hoppning
20 maj 2015 16:40

Sverige jagar italienska poäng

På fredag ska det blågula laget hoppa hem nya poäng i högsta Nations Cup-ligan. I kapten Söderstrands startfyra finns Douglas Lindelöw, Henrik von Eckermann, Angelie von Essen och Helena Persson.

Sverige jagar italienska poäng
Helena Persson med Bonzai H var bästa svenska ekipage i första omgången av FEI Nations Cup division 1.Nu ska de hjälpa Sverige till nya poäng. Foto: Roland Thunholm

Efter en tuff start då Sverige kom näst sist i första omgången av division 1 i FEI Nations Cup är det snart dags igen. Nu laddar laget som bäst för att ta nya viktiga poäng i tredje rundan som avgörs på fredag. På plats i Piazza di Siena i Rom finns förbundskapten Sylve Söderstrand och fem ryttare. Preliminärt rider Douglas Lindelöw, Henrik von Eckermann, Angelie von Essen och Helena Persson i laget.

– Det är en blandning av massor av rutin och yngre ryttare. Femte ryttare är Nicole Persson, som tillhör yngre gardet. Hon är med för att känna på hur det är att rida i lag och för att hon har bra resultat och bra hästar för de här uppgifterna, säger Sylve Söderstrand på SvRF:s hemsida.

I andra omgången då Storbritannien vann hade Sverige inget lag. Det här är alltså årets andra chans för Sverige, men då gäller det att råda bot på Holland, Storbritannien, Spanien och hemmalaget Italien som också rider om poängen.

– Visst kan vi ta en topplacering om vi har lite flyt. Men kom ihåg att det är väldigt starka lag vi möter, säger Sylve.

 Ställningen i FEI Nations Cup inför Rom

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden