Hoppning
26 augusti 2015 10:44

Australien och Japan klara för OS

På tisdagen hölls en kvaltävling i tyska Hagen, där OS-platser stod på spel för nationerna i grupp G. Japan och Australien toppade lagtävlingen och är nu klara för OS 2016 i Rio.

Australien och Japan klara för OS
Isheau Wong från Taiwan red hem en individuell OS-plats på tävlingarna i Hagen.

27 ryttare kom till start, från tolv olika nationer – Australien, Brunei, Kina-Taipei/Taiwan, Hong Kong, Japan, Malaysia, Nya Zeeland, Kina, Filippinerna, Korea, Singapore och Thailand. Fem av nationerna deltog i lagtävlingen, som hölls på Hof Kasselmann i Hagen. Enligt FEI deltog fler lag än någonsin tidigare från grupp G i OS-kvalet.

Japan hoppade hem segern före Australien och de två tar nu de sista lagplatserna till OS i Rio 2016.
– Vårt mål var att vinna och att kvala till Rio och vi gjorde exakt det vi kom hit för att göra, säger Japans Chef d’Equipe Hirokazu Higashira till FEI.
– Alla våra ryttare är baserade i Europa, Toshiki är hos Piet Raymakers i Holland och har tävlat i Global Champions Tour. Taizo har massor av erfarenhet och de andra två är fortfarande unga, men de är väldigt talangfulla.

Det fanns även en individuell OS-plats att rida om i Hagen – här var det 26-åriga Isheau Wong, från Kina-Taipei/Taiwan, som drog det längsta strået i sadeln på Zadarijke V. Wong fajtades mot Nya Zeelands Samantha McIntosh, som fick se sig besegrad med drygt tre sekunder i sista rundan.
– Sam var min tränare under en lång tid så jag hade väldigt blandade känslor inför att det var oss två det stod emellan. Vi vill båda två alltid det bästa för den andra, men idag var jag tvungen att vara hennes rival på tävlingsbanan. Jag såg inte hennes runda så jag försökte bara vara så snabb som möjligt, säger Wong, som är baserad i Holland.

Resultat Hagen

Nationer som har kvalat in lag till OS i Rio 2016:
Australien, Argentina, Brasilien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Japan, Holland, Qatar, Spanien, Sverige, Schweiz, Ukraina och USA.

Källa: FEI

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden