Hoppning
14 januari 2016 22:34

Malin: ”OS är absolut ett mål”

Mindre än en månad efter H&M Torneschs pensionering från de stora banorna har Malin Baryard Johnsson fått påfyllning i mästarklass. Cue Channa har just kommit till stallet och tillsammans med halvbrodern Corporal VDL 1224 är hon Malins hopp inför Rio. ”Cue Channa passar mig” säger Malin till Ridsport.

Malin: ”OS är absolut ett mål”
Corporal VDL 1224 matchas mot Rio... Roland Thunholm

Cue Channa (SWB sto, f 2006 e Cardento-Robin Z) kom till Malin Baryard Johnssons stall vid 14-tiden på torsdagseftermiddagen och på Malins senaste Instagram-meddelande har hon redan fått H&M-prefixet före namnet. Malin har sett stoet på tävlingar under flera år och när hon provred stämde det mesta.
– Cue Channa passar mig och jag tyckte mycket om henne när jag provred. Hon är ett känsligt sto med mycket nerv och det brukar falla mig i smaken, säger Malin till Ridsport och berättar att nyförvärvet gjordes möjligt tack vare Stuteri Arch, som även äger Peder Fredricsons All In.

Storhopparen Tornesch 1042 inledde året med att trappa ner. Nu är det två 10-åriga skimmel-halvsyskon som matchas mot OS: Corporal VDL 1224 (hingst, f 2006 e Cardento-Grozzo Z, upp Joseph Hüpen, äg Baryard Invest AB) och Cue Channa.
– OS är absolut ett mål. Visst är det kort om tid, men vi får jobba på. Nu har jag och Cue Channa den kalla månaden på oss att lära känna varandra och kan skynda långsamt, säger Malin.

Sebastian Numminen har tagit Cue Channa upp genom klasserna via unghäst-VM och Falsterbofinaler samtidigt som stoet hela tiden har ägts av sin uppfödare Susanne Persson från Blekinge. Cue Channa har efter de stabila unghäståren bland annat startat EM, Nations Cup och världscupen under finsk flagg.
– Cue Channa har gjort mer än Corporal och har mer rutin, men i övrigt är de likvärdiga. De kommer att följas åt under våren, säger Malin om planerna för sin duo.

Fler OS-säkrade svenska hästar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden